Recept na nejlepší svíčkovou pečeni s bylinkami

Hovězí masoMaso
Svíčková pečeně

Tato pečeně ze svíčkové je intenzivně ochucená domácí bylinkovou pastou, která potěší celou rodinu.

Příprava

  • Příprava: 15 minut
  • Vaření: 1 hodina
  • Přídavný čas: 30 minut
  • Celkem: 1 hodina 45 minut
  • Počet porcí: 6

Ingredience

  • 1 a ¼ lžíce papriky
  • 1 lžíce soli
  • 1 lžička česnekového prášku
  • ½ lžičky mletého černého pepře
  • ½ lžičky cibulového prášku
  • ½ lžičky mletého kajenského pepře
  • ½ lžičky sušeného oregana
  • ½ lžičky sušeného tymiánu
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1,3 kg pečeně z hřbetu svíčkové

Postup

  1. V malé misce smíchejte papriku, sůl, česnekový prášek, černý pepř, cibulový prášek, kajenský pepř, oregano a tymián.
  2. Vmíchejte olivový olej a nechte směs asi 15 minut odstát.
  3. Předehřejte troubu na 175 °C.
  4. Plech na pečení vyložte alobalem.
  5. Pečeni položte na připravený plech. Směs koření rozetřete po celé pečeni.
  6. Pečte v předehřáté troubě, dokud teploměr zapíchnutý do středu neukáže alespoň 63 °C, přibližně 1 hodinu.
  7. Před krájením nechte 15 minut odstát.

Kategorie:

Hovězí maso | Maso
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang