Recept na tvarohový koláč Sopapilla

DezertyDezerty, zákusky a poháryKoláče a buchty
pexels-karolina-grabowska-4040806

Tento cheesecake se snadno připravuje, při pečení krásně voní a báječně chutná.

Ingredience

  • 2 balení změklého smetanového sýra (230 g)
  • 1 a ¾ šálku cukru
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 1 listové těsto (275 g)
  • ½ šálku másla, pokojová teplota
  • 1 lžička mleté skořice
  • ¼ šálku medu

Postup

  1. Předehřejte troubu na 175 °C. Vymažte pekáč.
  2. V míse vyšlehejte smetanový sýr, 1 šálek cukru a vanilkový extrakt dohladka.
  3. Rozbalte těsto a pomocí válečku vytvarujte každý plát do obdélníku o rozměrech pekáče. Jeden kus vtlačte na dno připravené zapékací misky. Rovnoměrně na něj rozetřete směs smetanového sýra a přiklopte zbývajícím kusem těsta.
  4. Zbývající 3/4 hrnku cukru, máslo a skořici rozmačkejte vidličkou, dokud se nespojí. Směsí potřete vrchní část těsta.
  5. Pečte v předehřáté troubě, dokud se těsto nenadýchá a nezíská zlatohnědou barvu.
  6. Vyjměte z trouby a pokapejte medem. Před rozkrájením nechte těsto na plechu asi 2 hodiny zcela vychladnout.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang