Tzatziki – recept na jednoduchý dip

Omáčky a dipyStudená kuchyněStudené omáčky

Tento svěží a velice jednoduchý řecký dip se skvěle hodí k opečenému pita chlebu, pomalu pečenému jehněčímu masu nebo luštěninovým karbanátkům.

Příprava

  • Příprava: 10 minut
  • Počet porcí: 6

Ingredience

  • 1/2 okurky zbavené semínek
  • 170 g řeckého jogurtu
  • 1 malý stroužek rozdrceného česneku
  • hrst nasekaných lístků máty

Postup

Okurku nastrouháme nahrubo, posypeme špetkou soli a vymačkáme veškerou tekutinu. Přendáme do misky s jogurtem, česnekem, mátou a dobře promícháme. Podáváme jako dip např. k pomalu pečenému jehněčímu masu.

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang