Úžasný recept na kuřecí křidélka

Hlavní jídlaKuřecí masoOmáčkyOmáčky a dipy
kureci-kridelka-4455889

Příprava v pomalém hrnci je velmi snadná. Podávejte s dresinkem z ranečku nebo s modrým sýrem.

Příprava

  • Příprava: 5 minut
  • Vaření: 4 hodiny 30 minut
  • Celkem: 4 hodiny 35 minut
  • Počet porcí: 8 porcí

Ingredience

  • 1 láhev pálivé pepřové omáčky
  • ½ šálku másla
  • 2 lžíce worcestrové omáčky
  • 2 lžičky sušeného oregana
  • 2 lžičky granulované cibule
  • 2 lžičky granulovaného česneku
  • 1,8 kg kuřecích křídel
  • ½ šálku másla
  • 1 láhev pálivé pepřové omáčky

Postup

  1. V hrnci na mírném ohni smíchejte 1 láhev pálivé pepřové omáčky, 1/2 šálku másla, worcesterskou omáčku, oregano, granulovanou cibuli a granulovaný česnek.
  2. Přiveďte směs k varu.
  3. Snižte teplotu na minimum a vařte 5 minut.
  4. Vložte kuřecí křídla do pomalého hrnce a přelijte je směsí omáčky.
  5. Vařte 2 hodiny na vysokém stupni.
  6. Snižte teplotu na nízkou a vařte další 2 hodiny.
  7. Předehřejte troubu na 200 °C.
  8. Vymažte několik plechů na pečení.
  9. Křídla rozložte na připravené plechy a pečte v předehřáté troubě, dokud nejsou křupavá a zhnědlá, asi 30 minut.
  10. V malém hrnci rozpusťte 1/2 šálku másla s 1 lahví pepřové omáčky a vařte do zhoustnutí, asi 20 minut.
  11. Těsně před podáváním potřete křídla omáčkou.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang