V „starých dobrých časech“ vařili i muži

Hlavní jídlaSendvičeSlané pečivoSlané receptyUzeniny
retro_kaiserka-_se_smazenym_salamem_-1024x695-6843724

Kaiserka s mákem hraje hlavní roi tohoto receptu. Je to světlé pšeničné pečivo s měkkou pružnou střídkou a typickou ražbou na povrchu. Posypané mákem.

Budete potřebovat:

  • 4 kaiserky s mákem
  • 4 plátky měkkého salámu, cca 1 cm silných
  • hladkou mouku
  • strouhanku
  • 1 velké vejce
  • 2 lžíce mléka
  • špetku soli na obalování
  • rostlinný olej na smažení
  • 4 lžíce majonézy
  • 4 listy salátu
  • 4 kyselé okurky

Do hlubokého talíře rozklepněte vejce, přidejte mléko a osolte. Měkký salám obalte v mouce, protáhněte vajíčkem a obalte ve strouhance. Zvolna osmažte ve vyšší vrstvě rostlinného oleje.

Nechte zchladnout na papírových utěrkách, které odsají přebytečný tuk. Kaiserky nasucho opečte v toustovači, pak je potřete lžící majonézy a poklaďte listy salátu. Přidejte kolečko smaženého salámu a kyselé okurky nakrájené na plátky.

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang