Vanilka je králem zmrzlinových příchutí. Tato verze bez vajec má jasnější a výraznější vanilkovou chuť.

Příprava

  • Příprava: 30 minut
  • Doba vaření: 5 minut
  • Dodatečný čas: 2 hodiny
  • Počet porcí: 4

Ingredience

  • 3/4 šálku bílého cukru
  • 1 šálek husté smetany ke šlehání
  • 2 a čtvrt šálku mléka
  • 2 lžičky vanilkového extraktu

Postup

  1. V hrnci na mírném ohni mícháme cukr, smetanu a mléko, dokud se cukr nerozpustí. Zahříváme, dokud není směs horká a na okraji se neobjeví malý kroužek pěny.
  2. Směs smetany přelijeme do velké odměrky. Vmícháme vanilkový extrakt a směs důkladně vychladíme, nejméně 2 hodiny (nejlépe přes noc).
  3. Vychladlou zmrzlinovou směs nalijeme do zmrzlinovače, zapneme přístroj a necháme ji vychladnout podle pokynů výrobce, zhruba 20-25 minut.
  4. Když je zmrzlina jemně zmrzlá, ihned ji podáváme nebo na ni přímo položíme plastové fólie a dáme ji do mrazáku uležet.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang