Recept na vařené arašídy

Slané receptySnacky
varene-arasidy

Pokud vařené arašídy připravujete poprvé, pracujte s malou dávkou. Pokud budou nakonec příliš slané, použijte příště méně soli. Jestli je máte rádi měkčí, vařte je déle. Samotný vnitřek ořechů by měl být zcela měkký. Pokud jsou křupavé nebo křupavé, je třeba je vařit déle.

Ingredience

  • 450 g syrových arašídů
  • 35 g soli
  • 4 šálky vody
  • Volitelné koření

Postup

  1. Důkladně propláchněte syrové neloupané arašídy ve vodě.
  2. Do velkého hrnce dejte vodu, sůl, koření a arašídy a přiveďte je k varu. Přikryjte a snižte teplotu jen natolik, aby se udržel mírný var.
  3. Vařte 2 až 3 hodiny nebo déle (někteří vaří arašídy celý den), dokud arašídy nedosáhnou požadované měkkosti.
  4. Slijte a snězte během několika dnů. Vařené arašídy se neuchovávají tak dobře jako suché.
IngredienceRecept

© 2022 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang