raspberry_cheesecake

Bezchybný veganský cheesecake s křupavým ořechovým korpusem a malinovým přelivem si získal své místo i v neveganských domácnostech. Každou vrstvu cheesecaku je nutné nejdřív zmrazit, do receptu se tedy pusťte nejpozději jeden den před servírováním.

Příprava

  • Příprava: 30 minut
  • Vaření: 6 hodin
  • Celkem: 6 hodin 30 minut

Ingredience

Na ořechový korpus

  • 1 šálek vlašských ořechů
  • 3 měkké datle, bez pecky
  • ½ lžíce kokosového oleje
  • ¼ lžičky mořské soli

Na krém

  • 1-1 a ½ šálku kešu oříšků, namočte na 4 hodiny a slijte
  • ½ šálku plnotučného kokosového mléka
  • ¼ šálku + 2 lžíce javorového sirupu
  • ¼ šálku čerstvé citronové šťávy a 1 lžíce kůry
  • 2 lžičky čistého vanilkového extraktu
  • ½ lžičky mořské soli

Na malinový přeliv

  • 350 g malin, mohou být i mražené
  • ½ lžičky čerstvé citronové šťávy
  • 2 lžíce javorového sirupu
  • 2 lžíce chia semínek

Postup

  1. V kuchyňském robotu rozmixujte ořechy, datle, kokosový olej a sůl na drobenku. Formu vyložte pečicím papírem a nechte na každé straně 1 cm přesah. Kůrku vtlačte na dno formy a nechte zmrazit alespoň 15 minut nebo tak dlouho, dokud nebude připravena další vrstva.
  2. V mixéru rozmixujte kešu oříšky, kokosové mléko, javorový sirup, citronovou šťávu, kůru, vanilku a sůl do úplného krému (asi 1 minutu). Nalijte náplň na korpus a uhlaďte ji do rovnoměrné hmoty. Zmrazte, dokud tato vrstva zcela neztuhne, nejméně 2 hodiny.
  3. V mixéru smíchejte maliny, citronovou šťávu, javorový sirup a chia semínka a rozmixujte do hladka. Malinovou směs nalijte na vrstvu zmraženého tvarohového koláče a uhlaďte do rovnoměrné vrstvy. Zamrazte na 4 hodiny nebo přes noc.
  4. Když je koláč připraven k podávání, vyjměte ho z mrazáku a nechte alespoň 20 minut rozmrazit. Pomocí stran pečicího papíru opatrně vyjměte cheesecake z formy. Ostrým kuchařským nožem ho nakrájejte na 8 až 10 plátků.
  5. Jednotlivé plátky nechte rozmrazovat dalších 15 až 20 minut, dokud zcela nerozmrznou, aby byla střední vrstva krémová a malinová vrstva méně ledová.
IngredienceRecept

© 2022 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang