Nejlepší vegetariánské chilli na světě – recept

CizrnaFazoleHlavní jídlaLuštěninySlané receptyVegetariánské
vegetarianske-chili

Vynikající chilli nemusí nutně obsahovat maso. Důkazem je náš snadný recept, díky kterému si připravíte výborné vegetariánské chilli, které zachutná nejen vegetariánům.

Příprava

  • Příprava: 15 minut
  • Vaření: 1 hodina
  • Celkem: 1 hodina 15 minut

Ingredience

  • 1 lžíce olivového oleje
  • ½ střední cibule, nakrájené nadrobno
  • 2 bobkové listy
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 2 lžička sušeného oregana
  • 1 lžička soli
  • 2 stonky celeru, nakrájené
  • 2 zelené papriky, nakrájené na kousky
  • 2 jalapeňo papričky, nakrájené na kousky
  • 3 stroužky česneku, nasekané
  • 2 plechovky nasekaných zelených chilli papriček
  • 2 balíčky vegetariánských burgerů
  • 3 plechovky krájených loupaných rajčat
  • ¼ šálku chilli v prášku
  • 1 lžička mletého černého pepře
  • 1 plechovka fazolí
  • 1 plechovka cizrny
  • 1 plechovka černých fazolí
  • 1 plechovka kukuřice

Postup

  1. Olivový olej rozehřejte ve velkém hrnci na mírném ohni. Vmíchejte cibuli a ochuťte ji bobkovými listy, kmínem, oreganem a solí. Vařte a míchejte, dokud cibule nezměkne, pak vmíchejte celer, zelené papriky, papričky jalapeňo, česnek a zelené chilli papričky.
  2. Když je zelenina prohřátá, vmíchejte vegetariánské hamburgery nakrájené na kousky. Snižte teplotu na minimum, hrnec přikryjte a 5 minut povařte.
  3. Do hrnce vmíchejte rajčata. Ochuťte mletým chilli a pepřem. Vmíchejte fazole, cizrnu a černé fazole. Přiveďte k varu, snižte teplotu na minimum a vařte 45 minut. Vmíchejte kukuřici a 5 minut před podáváním pokračujte ve vaření.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang