Vepřová panenka se směsí koření – recept

Hlavní jídlaMarinádyVepřové maso

Vepřová panenka může mít mnoho příchutí, ovšem ta se směsí česneku, oregana, kmínu, koriandru a tymiánu je pastvou pro chuťové buňky.

Příprava

  • Příprava: 5 minut
  • Vaření: 30 minut
  • Celkem: 35 minut

Recept poslouží na 4 porce.

Ingredience

  • 1 lžička česnekového prášku
  • 1 lžička sušeného oregana
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 lžička sušeného tymiánu
  • 1 1/4 kg vepřové panenky
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička mletého česneku
  • sůl

Postup

Předehřejte troubu na 220 °C. V samostatné míse smíchejte suché přísady, jako je česnekový prášek, oregano, kmín, koriandr, tymián a sůl. Směs míchejte vidličkou, dokud se všechny přísady nepropojí. Směsí se maso posype, aby bylo dobře ochucené po celém povrchu. Posypte panenku kořením z obou stran a jemně přitlačte, aby koření k masu dobře přilnulo.

Na velkou pánev na středním ohni přilijte olivový olej a zahřejte jej. Přidejte prolisovaný česnek a za stálého míchání ho 1 minutu restujte. Vložte svíčkovou na pánev a asi 10 minut ji opékejte z každé strany, přičemž maso otáčejte kleštěmi. Přendejte maso do pekáče a pečte 20 minut. Nakrájejte na plátky a podávejte.

Výživové hodnoty – na jednu porci

  • 209 kalorií
  • 9 g tuku
  • 2 g sacharidů
  • 30 g bílkovin
  • 92 mg cholesterolu
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang