Vepřové pomazání – recept

Vepřové maso
proste-skvele-veprove-pomazani-6452313

Jedná se o skvělé a jednoduché vepřové pomazání, kterým lze ochutit jakoukoli vepřovou kotletu. Dodá jim úžasnou chuť a barvu, a když na závěr přidáte kousek másla, vytvoříte z nich chutnou omáčku bez námahy. Super šikovný recept, který je třeba znát.

Toto potírání vepřového masa všichni oblíbíte, protože zaprvé je vyrobeno z koření, které už pravděpodobně máte. Je v něm dost koření, takže nevadí, když vám náhodou jedno nebo dvě chybí, protože existuje spousta možností, jak je nahradit.

Koření dodá skvělou pikantní chuť jakémukoli druhu vepřových kotlet a také obarví vepřové maso na krásně teplou sytě zlatavou barvu. A třešnička na dortu. Zatímco vepřové maso odpočívá, rozpusťte na stejné pánvi kousek másla a voilá. Máte ochucené máslo, které můžete použít jako omáčku.

Ingredience

Pomazání na vepřové maso:

  • 1 lžíce uzené papriky
  • 2 a 1/4 lžičky soli
  • 3/4 lžičky černého pepře
  • 1 a 1/2 lžičky česnekového prášku
  • 1 a 1/2 lžičky cibulového prášku
  • 1 lžička sušeného oregana
  • 3/4 lžičky hořčičného prášku
  • 1/2 lžičky mletého kmínu
  • 1/2 lžičky šalvěje v prášku

Vepřové maso:

  • 4 vepřové kotlety
  • 1 a 1/2 lžíce olivového oleje (na každou připravovanou dávku)
  • 50 g másla (na ochucenou máslovou omáčku, 15 g na kotletu)

Postup

  1. Smíchejte koření v malé misce.
  2. Vepřové kotlety osušte.
  3. Poté prsty lehce potřete kořením obě strany i boky.
  4. Přebytečné množství oklepejte.
  5. Na velké pánvi rozehřejte na středním plameni olej.
  6. Vepřové kotlety smažte 3 minuty z každé strany dozlatova.
  7. Pánev nepřeplňujte, jinak se vepřové maso bude dusit, místo aby se opékalo!
  8. Nechte je 3 minuty odpočívat.
  9. Na pánvi rozpusťte máslo a za stálého míchání do něj vmíchejte zbytky koření.
  10. Podávejte na vepřové maso.

Kategorie:

Vepřové maso
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang