Recept na vodní kaštany obalené ve slanině

Slané receptySnacky
Vodní kaštany

Jednoduchý recept na vodní kaštany obalované ve slanině připravíte za necelou hodinu.

Příprava

  • Příprava: 20 minut
  • Pečení: 35 minut
  • Celkem: 55 minut
  • Počet porcí: 5

Ingredience

  • 450 g nakrájené slaniny
  • 2 plechovky celých vodních kaštanů, opláchnutých a okapaných
  • 1 šálek kečupu
  • 3/4 šálku baleného hnědého cukru

Postup

  1. Proužky slaniny nakrájejte na třetiny. Každý kaštan obtočte jedním proužkem a zajistěte dřevěným párátkem.
  2. Vložte do nevymaštěné formy o rozměrech 38x25x2,5 cm.
  3. Pečeme při 190 °C, dokud slanina není křupavá, 25 minut.
  4. Mezitím v malém hrnci smíchejte kečup a hnědý cukr.
  5. Vařte a míchejte na mírném ohni, dokud se cukr nerozpustí.
  6. Kaštany vyjměte na papírové utěrky a nechte je okapat.
  7. Poté je ponořte do kečupové směsi a vložte do lehce vymazané zapékací misky o rozměrech 33×22 centimetrů.
  8. Kaštany přelijte lžící zbývající omáčky.
  9. Vraťte na 10 minut do trouby.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang