Ingredience

  • 1 cibule, nakrájená nadrobno
  • ¼ šálku olivového oleje
  • 2 mrkve nakrájené na kostičky
  • 2 řapíky celeru, nakrájené
  • 2 stroužky česneku, drcené
  • 1 lžička sušeného oregana
  • 1 bobkový list
  • 1 lžička sušené bazalky
  • 1 plechovka drcených rajčat
  • 2 šálky suché čočky
  • 8 šálků vody
  • ½ šálku špenátu, opláchnutého a nakrájeného na tenké plátky
  • 2 lžíce octa
  • sůl podle chuti
  • mletý černý pepř podle chuti

Postup

  • Krok 1 – Ve velkém hrnci na polévku rozehřejte olej na středním plameni. Přidejte cibuli, mrkev a celer; vařte a míchejte, dokud cibule nezměkne. Vmíchejte česnek, bobkový list, oregano a bazalku; vařte 2 minuty.
  • Krok 2 – Vmíchejte čočku a přidejte vodu a rajčata. Přiveďte k varu. Snižte teplotu a vařte alespoň 1 hodinu. Když je připravena k podávání, vmíchejte špenát a vařte, dokud nezvadne. Vmíchejte ocet a podle chuti osolte, opepřete a případně přidejte více octa.
IngredienceRecept

© 2022 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang