Zapečená kotleta se sýrem a šlehačkou

Hlavní jídlaVepřové masoZapečené brambory

Vepřová kotleta patří k nejoblíbenějším kouskům masa. Až na tukový okraj je maso libové a jemné chuti. Řadí se k nejkvalitnějším částem vepřového.

V kombinaci s ementálským sýrem a šlehačkou je vepřová kotleta vydatným obědem. Poslouží skvěle i jako sváteční oběd pro návštěvy.

TIP: Rychlý studený rajčatový salát na mnoho způsobů je ideální jako doplněk k hlavnímu jídlu. 

Ingredience:

  • 1/2 kg vepřové kotlety
  • 1/2 kg brambor
  • 2 rajčata
  • 1 plnotučná šlehačka
  • 250 g tvrdého sýra ementál 45%
  • sůl
  • pepř
  • olej
  • rozmarýn

Postup:

Maso nakrájet na plátky a naklepat. Osolit a opepřit a zprudka osmahnout na pánvi. Poté plátky položit do vymazaného plechu.

Brambory oloupat a nakrájet společně s rajčaty na tenké plátky. Maso v plechu zakrýt silnou vrstvou brambor a místy proložit menšími kousky rozmarýnu. Opět osolit a opepřit.

Na závěr zalít šlehačkou a posypat strouhaným sýrem. Péct na 200 °C přibližně hodinu dozlatova.

IngredienceRecept

© 2022 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang