
Vepřová kotleta patří k nejoblíbenějším kouskům masa. Až na tukový okraj je maso libové a jemné chuti. Řadí se k nejkvalitnějším částem vepřového.
V kombinaci s ementálským sýrem a šlehačkou je vepřová kotleta vydatným obědem. Poslouží skvěle i jako sváteční oběd pro návštěvy.
TIP: Rychlý studený rajčatový salát na mnoho způsobů je ideální jako doplněk k hlavnímu jídlu.
Ingredience:
- 1/2 kg vepřové kotlety
- 1/2 kg brambor
- 2 rajčata
- 1 plnotučná šlehačka
- 250 g tvrdého sýra ementál 45%
- sůl
- pepř
- olej
- rozmarýn
Postup:
Maso nakrájet na plátky a naklepat. Osolit a opepřit a zprudka osmahnout na pánvi. Poté plátky položit do vymazaného plechu.
Brambory oloupat a nakrájet společně s rajčaty na tenké plátky. Maso v plechu zakrýt silnou vrstvou brambor a místy proložit menšími kousky rozmarýnu. Opět osolit a opepřit.
Na závěr zalít šlehačkou a posypat strouhaným sýrem. Péct na 200 °C přibližně hodinu dozlatova.