Recept na zapečenou rybu s citronovou omáčkou

RybySlané recepty
Zapečená ryba s citronovou omáčkou

Tento recept na pečenou rybu s citronovou smetanovou omáčkou se připravuje v jedné zapékací misce.

Příprava

  • Příprava: 5 minut
  • Vaření: 10 minut
  • Celkem: 15 minut
  • Počet porcí: 4

Ingredience

  • 4 x 150-180 g rybích filetů, asi 1,5 cm silných, bez kůže a kostí
  • 50 g (4 lžíce) nesoleného másla
  • 65 ml smetany, husté/zahuštěné
  • 1-2 stroužky česneku, mleté
  • 1 lžíce dijonské hořčice
  • 1 a 1/2 lžíce citronové šťávy
  • sůl a pepř
  • 2 lžíce šalotky, jemně nasekané
  • čerstvá petrželka a plátky citronu, na podávání

Postup

  1. Předehřejte troubu na 200 °C.
  2. Rybu vložte do pečicí nádoby – dbejte na to, aby nebyla příliš namačkaná.
  3. Obě strany ryby posypejte solí a pepřem.
  4. Máslo, smetanu, česnek, hořčici, citronovou šťávu, sůl a pepř dejte do nádoby nebo misky vhodné do mikrovlnné trouby.
  5. V mikrovlnné troubě ohřívejte 2 x 30 sekund za stálého míchání, dokud se máslo nerozpustí a nezůstane hladké.
  6. Rybu posypeme šalotkou a přelijeme omáčkou.
  7. Pečte 10 až 12 minut nebo dokud není ryba upečená.
  8. Vyjměte rybu z trouby a přendejte ji na talíře.
  9. Lžící přelijte omáčkou a ozdobte petrželkou a případně plátky citronu.

Kategorie:

Ryby | Slané recepty
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang