Recept na zelený salát Collard v jižanském stylu

Přílohové salátySalátyStudená kuchyněUzeninyZeleninové saláty
zeleny-salat-collard-v-jizanskem-stylu

Tento jižanský zelený salát je pomalu dušený se šunkovými kýty. Je velice jednoduchý a také chutný.

Ingredience

  • 2 středně velké sladké cibule nakrájené nadrobno
  • 2 uzené šunkové kýty
  • 4 stroužky česneku, jemně nasekané
  • 900 g kuřecího vývaru
  • 3 balíčky (455 g) zeleného salátu, ořezaný
  • ⅓ šálku jablečného octa
  • 2 lžíce bílého cukru
  • 1 a ½ lžičky soli nebo podle chuti
  • ¾ lžičky mletého černého pepře nebo podle chuti

Recept je na 10 porcí.

Postup

  1. V hrnci smíchejte cibuli, šunkové kýty a česnek.
  2. Přidejte kuřecí vývar.
  3. Vařte směs na mírném ohni, dokud maso neopadá od kosti, 1 až 2 hodiny.
  4. Do vývarové směsi vmíchejte zelený salát, ocet, cukr, sůl a pepř.
  5. Vařte, dokud zelený salát nedosáhne požadované měkkosti, asi další 2 hodiny.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang