Zelná polévka s jablky – Recept

PolévkySlané receptyUzeninyZelné polévky

Ingredience

  • 500 g kysaného zelí
  • 2 cibule
  • 50 g anglické slaniny
  • 1 lžíce oleje
  • 1 l masového vývaru (z kostky)
  • sůl, pepř
  • 1/2 lžičky kmínu
  • špetka cukru
  • 1 jablko
  • 1 lžíce posekané petrželky

Postup

Kysané zelí rozvolníme a pokrájíme na menší kousky. Slaninu nakrájíme na kostičky a opečeme na rozehřátém oleji. Přidáme cibuli pokrájenou na kostičky a zesklovatíme. Přidáme kysané zelí a krátce osmahneme. Přilijeme vývar a přikryté vaříme na malém v ohni asi 30 min.

Polévku osolíme, opepříme, osladíme a ochutíme kmínem. Jablko oloupeme, rozčtvrtíme, vyřízneme jádřinec, dužinu nastrouháme do polévky a ještě krátce povaříme. Pak polévku rozdělíme do 4 předehřátých hlubokých talířů a jídlo podáváme zdobené petrželkou.

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang