Ingredience

  • 400 g kysaného zelí
  • 1 velká cibule
  • 250 ml sladké smetany
  • 200 g zakysané smetany
  • 3 lžíce hladké mouky
  • sůl, kmín
  • 3 – 4 brambory
  • kousek uzeniny (klobása, párek)
  • olej

Postup

Zelí překrájíme na menší kousky, kdo chce, může ho propláchnout studenou vodou, aby nebylo tak kyselé. Zalijeme vodou, osolíme, okmínujeme, přidáme pokrájenou cibuli a vaříme do měkka. Mezitím ve smetaně rozkvedláme mouku a přes sítko vlijeme k měkkému zelí. Rozmícháme a povaříme.

Nakonec vmícháme zakysanou smetanu, důkladně rozmícháme a jen chvilku necháme přejít varem. Podle chuti dosolíme. Oloupané a omyté brambory nakrájíme na kostičky a v osolené vodě uvaříme do měkka. Uzeninu rovněž nakrájíme na kousky a na trošce oleje osmažíme.

Na talíř dáme hromádku brambor, lžíci osmažené uzeniny a zalijeme polévkou.

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang