Zmrzlina s pekanovými oříšky – recept

DezertyDezerty, zákusky a poháryStudené předkrmy
zmrzlina-s-pekanovymi-orisky-8976949

Krémová domácí zmrzlina. Vynikající letní pochoutka.

Příprava

  • Příprava: 10 minut
  • Vaření: 30 minut
  • Čas navíc: 1 hodina 25 minut
  • Celkem: 2 hodiny 5 minut
  • Počet porcí: 16 porcí

Ingredience

  • ⅓ šálku nasekaných pekanových ořechů
  • 1 lžíce másla
  • 1 šálek hnědého cukru
  • 2 rozšlehaná vejce
  • 1 a ½ šálku smetany
  • ½ šálku tučné smetany
  • 1 lžička vanilkového extraktu

Postup

  1. Na malé pánvi na středním ohni za stálého míchání opékejte pekanové ořechy na másle, dokud lehce nezhnědnou, asi 3 až 5 minut.
  2. Odstavte.
  3. Vejce rozšlehejte v míse.
  4. Dejte je stranou. V hrnci smíchejte hnědý cukr a šlehačku a dobře promíchejte.
  5. Přiveďte k varu na středním ohni.
  6. Stáhněte z ohně.
  7. Postupně přilévejte horkou směs do vajec za stálého šlehání.
  8. Vraťte pudink do hrnce a za občasného míchání vařte.
  9. Odstavte z ohně a vmíchejte tučnou smetanu, vanilku a pekanové ořechy.
  10. Nalijte do zmrzlinovače a zmrazte podle pokynů výrobce.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang