Snadná pečeně z žebírek

Hlavní jídlaMasoSlané receptyVepřové maso

Je to snadné a vynikající a nikdy nezůstanou žádné zbytky. Nejlepší žebírka jsou středně propečená! Tato jednoduchá pečínka je ochucená máslem a česnekem. Stačí přidat oblíbené bylinky a koření a uzpůsobit si ji podle sebe.

Příprava

  • Celkem: 1 hodina 40 minut
  • Porce: 8

Ingredience

  • 1 šálek změklého másla
  • 6 stroužků česneku, mletého
  • 1 vykostěná žebírka
  • mořská sůl podle chuti
  • černý pepř podle chuti

Postup

Předehřejte troubu na 260 °C. V misce vyšlehejte máslo a česnek. Do pečeně udělejte ostrým nožem několik otvorů. Máslovou-česnekovou směsí potřete celou pečeni a maso osolte a opepřete. Pečeni položte tukem nahoru do pekáče.

Pečte v předehřáté troubě 20 minut, snižte teplotu na 165 °C a pokračujte v pečení, dokud není pečínka červenorůžová a uprostřed šťavnatá, 1,5 až 2 hodiny.

Výživové údaje na jednu porci

  • 472 kalorií
  • bílkoviny 26,8 g
  • sacharidy 1,3 g
  • tuk 39,7 g
  • cholesterol 185,9 mg
  • sodík 256,7 mg
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang