Jak připravit Charcuterie Board – tác s lahůdkami

Obložené mísyPředkrmyStudená kuchyněStudené předkrmySýryUzeniny
charcuterie-board-recept

Charcuterie Board je doslova prkénko s lahůdkami. Jedná se o oblíbené občerstvení na nejrůznějších oslavách, párty nebo rodinných setkáních.

Ingredience

  • 230 g sýru brie
  • 170 g sýru manchego, nakrájeného na tenké plátky
  • 230 g smetanového sýra
  • 340 g čerstvých kuliček mozzarelly
  • 230 g bílého čedaru Vermont, nakrájeného na kostičky
  • 230 g salámu
  • 60 g prosciutta
  • 60 g sušené koppy
  • 45 g zelených oliv bez pecky
  • 45 g oliv kalamata, bez pecky
  • 143 g baby koprových okurek
  • 300 g hroznů nakrájených na dílky
  • 288 g jahod nebo fíků
  • 148 g borůvek
  • 1 jablko nebo hruška
  • 85 g medu
  • 85 g ovocné pomazánky nebo džemu dle chuti
  • 99 g pekanových ořechů, vlašských ořechů nebo pistacií
  • 85 g hořké čokolády nalámané na kousky
  • 225 g krekrů dle chuti
  • 1 bageta nakrájená na toasty (potřená olivovým olejem a pečená 6-8 minut při 200 ˚C)

Postup

  1. Sýry. Rozmístěte je kolem prkénka. Tvrdé sýry předem nakrájejte na plátky, aby se lépe podávaly, a z brie vykrojte několik klínků.
  2. Uzeniny vyskládejte v blízkosti sýrů.
  3. Nakládané výrobky umístěte na prkénko v malých miskách.
  4. Koření umístěte vedle sýrů, se kterými se dobře kombinují (např. med vedle brie). Koření uchovávejte v oddělených sklenicích a mističkách.
  5. Předem nakrájejte hroznové víno a jablka, opláchněte a osušte bobule. Ovoce naaranžujte vedle sýrů, ke kterým se dobře hodí.
  6. Vedle sýrů brie nebo měkkých sýrů položte pekanové nebo vlašské ořechy a pistácie.
  7. Na zbývající místa naaranžujte krekry a tousty nebo je položte na samostatnou mělkou mísu k servírování.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang