buddha_bowl

Tento recept na Buddha Bowl je velmi všestranný a zároveň chutný. Rýži, zeleninu a dresink si můžete připravit předem a uložit v lednici, a tak bude příprava ještě jednodušší.

Příprava

  • Příprava: 30 minut
  • Vaření: 30 minut
  • Celkem: 1 hodina

Ingredience

  • 1 a ¼ šálku krátkozrnné hnědé rýže nebo dlouhozrnné hnědé rýže
  • 1 a ½ šálku mraženého loupaného edamame
  • 1 a ½ šálku ořezaného a nahrubo nakrájeného hrášku nebo na tenká kolečka nakrájená brokolice
  • 1 až 2 lžíce tamari nebo sójové omáčky se sníženým obsahem sodíku, podle chuti
  • 4 šálky nakrájeného červeného zelí nebo špenátu nebo římského salátu nebo kapusty
  • 2 zralá avokáda, nakrájená na tenké proužky

Pro servírování:

  • 1 malá okurka nakrájená na velmi tenké plátky
  • Mrkvovo-zázvorový dresink
  • Zelená cibule nakrájená na tenká kolečka
  • Limetka
  • Sezamový olej
  • Sezamová semínka

Postup

  1. Přiveďte k varu velký hrnec vody (ideálně asi 4 litry vody). Jakmile se voda začne vařit, přidejte rýži a vařte ji 25 minut. Přidejte edamame a vařte další 3 minuty. Poté přidejte hrášek a vařte další 2 minuty.
  2. Rýži a zeleninu dobře slijte a vraťte do hrnce. Podle chuti dochuťte 1 až 2 lžícemi tamari nebo sójové omáčky a promíchejte.
  3. Směs rýže a syrové zeleniny rozdělte do 4 misek. Podél okrajů misek naaranžujte plátky okurky. Lehce pokapejte mrkvovo-zázvorovým dresinkem a posypte plátky zelené cibule. Do každé misky dejte jeden nebo dva plátky limetky.
  4. Až budete chtít podávat, rozdělte avokádo do misek. Avokádo lehce pokapejte sezamovým olejem a posypte sezamovými semínky a vločkovou mořskou solí. Ihned podávejte.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang