Mostaccioli

Tento bohatý, sýrový pokrm z těstovin je „rodinnou tradicí“ pro svátky a zvláštní příležitosti. Má veškerou chuť lasagní a navíc bez pracného vrstvení ingrediencí.

Příprava

  • Příprava: 15 minut
  • Pečení: 45 minut
  • Celkem: 1 hodina
  • Počet porcí: 12

Ingredience

  • 500 g nevařených mostaccioli
  • 600 g italské klobásy
  • 1 sklenice bezmasé omáčky na špagety
  • 1 velké vejce, lehce rozšlehané
  • 1 balení sýra ricotta
  • šálky strouhaného polotučného sýra mozzarella
  • 1/2 šálku strouhaného sýra Romano

Postup

  1. Těstoviny uvařte podle návodu na obalu. Nechte je okapat.
  2. Klobásu rozdrobte do holandské trouby.
  3. Vařte na mírném ohni, dokud nezrůžoví. Následně slijte vodu.
  4. Vmíchejte omáčku na špagety a těstoviny.
  5. Ve velké míse smíchejte vejce, sýr ricotta a sýr mozzarella.
  6. Polovinu těstovinové směsi dejte do vymazané mělké tříkilové zapékací mísy.
  7. Navrstvěte sýrovou směs a zbývající těstovinovou směs.
  8. Zakryjte a pečte při 190 °C 40 minut.
  9. Poté odkryjte a posypte sýrem Romano.
  10. Pečte o 5 minut déle nebo dokud se neprohřeje.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang