Recept na sekanou s hnědým cukrem

Hlavní jídlaHovězí masoMaso
Sekaná s hnědým cukrem

Tato sekaná s hnědým cukrem je snadný a chutný pokrm. Chutná stejně dobře jako voní.

Příprava

  • Příprava: 20 minut
  • Vaření: 1 hodina
  • Celkem: 1 hodina 20 minut
  • Počet porcí: 8

Ingredience

  • sprej na vaření
  • ½ šálku baleného hnědého cukru
  • ½ šálku kečupu
  • 700 g libového mletého hovězího masa
  • 2 velká vejce
  • 1 malá cibule, nakrájená nadrobno
  • ¾ šálku mléka
  • ¾ šálku jemně rozdrcených slaných sušenek
  • 1 a ½ lžičky soli
  • ¼ lžičky mletého černého pepře
  • ¼ lžičky mletého zázvoru

Postup

  1. Předehřejte troubu na 175 °C.
  2. Lehce vymažte pekáč o rozměrech 12×22 cm.
  3. Na dno připravené bochníkové mísy natlačte hnědý cukr a na vrchní cukr rozetřete kečup.
  4. Všechny zbývající přísady důkladně promíchejte v míse a vytvarujte bochník.
  5. Položte ho na kečupovou a cukrovou krustu.
  6. Pečte v předehřáté troubě 1 hodinu nebo dokud není šťáva čirá.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang