Recept na vepřové maso Stir Fry

Hlavní jídlaMasoVepřové maso
veprove-maso-stir-fry

Rychlý recept na smažení vepřového masa s použitím čerstvé zeleniny a levných ingrediencí, které už pravděpodobně máte v zásobě.

Ingredience

  • 5 lžic sójové omáčky se sníženým obsahem sodíku
  • 2 lžíce rýžového vinného octa
  • 1 lžíce kukuřičného škrobu
  • 2 lžíce sezamového oleje
  • 450 g vepřové panenky nakrájené na proužky
  • 1 čerstvá červená chilli paprička, nasekaná
  • 2 stroužky česneku, mleté
  • 1 nakrájená cibule
  • 1 zelená paprika, nakrájená na kousky
  • 1 hlávka bok choy, oddělené listy a stonky, nakrájená na kousky
  • 2 korunky brokolice, nakrájené na kousky
  • 1 lžička mletého zázvoru

Recept je na 6 porcí.

Postup

  1. V malé misce prošlehejte sójovou omáčku, ocet a kukuřičný škrob. Dejte stranou.
  2. Ve woku na středním ohni rozehřejte 1 lžíci sezamového oleje.
  3. Proužky svíčkové smažte a míchejte v horkém oleji, dokud nezhnědnou, 2 až 4 minuty.
  4. Vepřové maso přendejte na talíř a vraťte wok do tepla.
  5. Do pánve wok přidejte zbývající sezamový olej.
  6. V horkém oleji vařte a míchejte červenou chilli papričku a česnek, dokud nezasyčí, 15 až 30 sekund. Přidejte cibuli a papriku.
  7. Vařte a míchejte, dokud cibule nezačne měknout, 2 až 3 minuty.
  8. Do cibulové směsi vmíchejte nakrájené stonky bok choy. Vařte a míchejte, dokud stonky nezačnou měknout, asi 3 minuty.
  9. Přidejte brokolici do pánve wok. Vařte a míchejte, dokud mírně nezměkne, asi 2 minuty.
  10. Přidejte vepřové maso, nasekané listy bok choy a směs sójové omáčky. Vařte a míchejte, dokud se směs dobře nespojí.
  11. Směs vepřového masa ochuťte zázvorem. Vařte a míchejte, dokud listy bok choy nezačnou vadnout a brokolice nezměkne, 5 až 7 minut.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang