Takto upečený bůček je šťavnatý a má neuvěřitelně křupavou kůrku, která vás dostane.
Ingredience
- 1 kg vepřového bůčku s kůží (bez kosti)
 - 1 lžíce olivového oleje
 - 1 lžička soli
 - 1/4 lžičky čerstvě mletého černého pepře
 - 1/4 lžičky kajenského pepře
 
Postup
- Kůži vepřového bůčku zcela osušte papírovými utěrkami. Položte ho kůží nahoru na talíř a nechte přes noc v chladničce.
 - Do středu trouby umístěte rošt a troubu rozehřejte na 150 °C. Plech s okrajem vyložte alobalem. Pokud máte, na plech nasaďte mřížku.
 - Do malé misky dejte 1 lžíci olivového oleje, 1 lžičku soli, 1/4 lžičky černého pepře a 1/4 lžičky kajenského pepře a promíchejte.
 - Zbylou vlhkost na kůži vepřového bůčku odstraňte papírovými utěrkami. Vepřový bůček potřete solnou směsí a soustřeďte se především na kůži.
 - Položte ho kůží nahoru na pečicí plech nebo mřížku, pokud ji používáte.
 - Pečte, dokud vepřové maso nezměkne a nezmenší se, přibližně 2 hodiny.
 - vyšte teplotu v troubě na 230 °C a pečte, dokud se na kůži nevytvoří sytě zlatohnědá vrstva škvarků, 20 až 30 minut.
 - Přendejte na čisté prkénko kůží nahoru a nechte 10 minut odpočívat. Krájejte zubatým nožem.