Připravte si lahodnou domácí kůru z mandlového másla, kokosových chipsů a medu.

Při přípravě kůry z mandlového másla či mandlového krému můžete navíc experimentovat s ingrediencemi. Nechutná vám med? Použijte javorový nebo třeba agávový sirup.

Ingredience:

  • 1/3 hrnku rozpuštěného kokosového oleje
  • 3 vrchovaté lžíce mandlového másla (mírně rozteklého – kdyžtak ho lehce prohřejte)
  • 2 lžíce kokosových chipsů
  • 2 lžičky medu – nebo jiného sladidla – rýžového, javorového, agávového sirupu, stévie
  • špetka himalájské soli
  • hrst drcených kakaových bobů nebo hoblin z hořké čokolády (85% kakaa)

Postup:
Menší plech nebo formu (a nebo třeba víko od krabičky) vyložte pečícím papírem. V míse smíchejte kokosový olej, mandlové máslo, kokosové chipsy a med.

Vzniklý krém vlijte na plech a posypte solí a kakaovými boby. Dejte na 20 minut do mrazáku, potom rozlámejte na kousky. Uchovávejte v uzavřené nádobě v lednici.

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang