Bílá omáčka na pizzu – recept

OmáčkyPizzaSmetanová omáčka
bila-omacka-na-pizzu-1696683

Tato bílá omáčka na pizzu se skvěle hodí na zeleninovou pizzu, masovou pizzu nebo těstoviny. Oblíbené těsto na pizzu potřete olivovým olejem, potřete omáčkou, přidejte oblíbené přílohy a upečte podle návodu.

Příprava

  • Příprava: 10 minut
  • Vaření: 8 minut
  • Celkem: 18 minut
  • Počet porcí: asi 1 a 1/4 šálku omáčky

Ingredience na bílou omáčku na pizzu

  • 2 lžíce másla
  • 1 lžíce olivového oleje
  • ¼ šálku jemně nakrájené cibule
  • 1 velký stroužek česneku, mletý
  • 3 lžíce hladké mouky
  • 1 šálek mléka
  • ½ šálku strouhaného parmezánu
  • 2 lžíce mleté čerstvé bazalky
  • ½ lžičky nasekaného čerstvého oregana
  • ¼ lžičky soli
  • ⅛ lžička mletého černého pepře

Postup na bílou omáčku na pizzu

  1. V malé pánvi na mírném ohni rozehřejte máslo a olivový olej.
  2. Vmíchejte cibuli a česnek.
  3. Šlehejte mouku, dokud lehce nezhnědne, asi 2 minuty.
  4. Přidejte 1 šálek mléka, parmezán, bazalku, oregano, sůl a černý pepř.
  5. Za stálého šlehání vařte, dokud se sýr nerozpustí a omáčka mírně nezhoustne, asi 5 minut.
  6. Pokud je omáčka příliš hustá, přidejte více mléka.
  7. Odstavte z ohně.

TIP: Místo parmezánu lze použít sýr mozzarella nebo směs tří italských sýrů a místo čerstvé bazalky lze použít sušenou bazalku.

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang