Bílá omáčka na pizzu – recept

Hlavní jídlaOmáčkyPizza
pexels-oleksandr-pidvalnyi-12944656

Tato bílá omáčka na pizzu je v podstatě snadné česnekové alfredo. Je hotová asi za 5 minut. Budete překvapeni, jak snadné je připravit si dávku pizza omáčky na příští pizza párty a v lednici vydrží opravdu dlouho.

Ingredience

  • 2 lžíce nesoleného másla
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1 a 1/4 šálku mléka (2 % nebo plnotučného)
  • 1/4 lžičky mořské soli
  • 1/8 lžičky černého pepře
  • 2 stroužky česneku, prolisované nebo jemně nastrouhané
  • 1/4 šálku parmezánu, rozdrobeného

Postup

  1. V malém hrnci na mírném ohni rozpusťte máslo. Vmíchejte mouku a šlehejte 1-2 minuty (nenechte ji zhnědnout).
  2. Pomalu přidávejte mléko a neustále šlehejte, dokud není hladké, nezhoustne a nezačne bublat.
  3. Vmíchejte 1/4 lžičky soli, 1/8 lžičky černého pepře a prolisovaný česnek.
  4. Přidejte parmezán a šlehejte dalších 30 sekund. Odstavte z ohně a pokračujte ve šlehání, dokud se sýr nerozpustí a omáčka nebude hladká, poté ji před použitím na pizzu odstavte a nechte vychladnout.
  5. Po přidání sýru omáčku nevařte, jinak by se mohla srazit. Po vychladnutí přikryjte a uchovávejte v chladničce až 5 dní.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang