hamburgery-s-omackou-recept

Tento doma připravený burger je nejen snadný, ale spolu s jednoduchou omáčkou, také výtečně chutná.

Příprava

  • Příprava: 18 minut
  • Vaření: 12 minut
  • Celkem: 30 minut

Ingredience na burger

  • 680 g mletého hovězího masa, rozděleného na 8 porcí
  • Sůl podle chuti
  • Černý pepř, podle chuti
  • Granulovaný česnek
  • 4 plátky sýru čedar

Ingredience na omáčku

  • 75 g majonézy
  • 1 lžička hořčice

Další ingredience

  • 4 hamburgerové housky
  • 1 velké rajče, nakrájené na plátky
  • 1/2 červené cibule, nakrájené na tenká kolečka
  • 2 nakládané okurky, nakrájené na 12 plátků
  • Malý ledový salát

Postup

  1. Rozdělte hovězí maso na 8 stejných porcí. Volně je stočte do tvaru kuliček, přikryjte a uložte do chladničky, zatímco si připravujete zbývající ingredience. Maso musí být při přípravě na grilu studené.
  2. Ze salátu odstraňte zvadlé listy, aby zůstal křupavý, a salát jemně nakrájejte. Nakrájejte rajčata, cibuli a okurky.
  3. Housky potřete máslem a opečte na středním ohni, dokud máslem potřené strany nezezlátnou.
  4. Rozpalte pánvičku na střední teplotu. Na rozpálenou pánvičku položte 2-4 hamburgery. Rychle je přikryjte pergamenovým papírem a rychle rozmáčkněte na tenkou placičku.
  5. Jakmile jsou placičky rozmačkané, odlepte a vyhoďte pergamenový papír a placičky osolte, opepřete a posypte česnekovým práškem.
  6. Přidejte 1/2 lžičky omáčky na hamburgery. Smažte 2 minuty z první strany nebo dokud se nepropečou a na povrch nezačne vystupovat šťáva. Opatrně obraťte a pečte další minutu.
  7. Polovinu placiček pokryjte plátkovým sýrem a druhou placičkou přiklopte sýr. Postup opakujte se zbývajícími hamburgery a přendejte je na talíř, jakmile se dopečou.
  8. Na spodní část housky dejte omáčku. Navrch dejte 3 plátky okurky, rozdrobený salát, 2 plátky rajčat a tenké plátky cibule. Přidejte dvojitou placičku a přiklopte houskou.

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang