Černé fazole po kubánsku – recept

LuštěninyPřílohy
cerne-fazole-po-kubansku-7060239

Recept zdvojnásobte, ztrojnásobte nebo zečtyřnásobte a zmrazte, abyste mohli později nasytit větší skupinu lidí. Tyto fazole se skvěle hodí k Ropa Vieja nebo jako příloha k obědu.

Ingredience

  • 1,5 kg sušených černých fazolí, propláchnutých a probraných
  • 1 bobkový list
  • 1 středně velká cibule, nadrobno nakrájená
  • 1 zelená paprika, nadrobno nakrájená
  • 8 stroužků česneku, jemně nastrouhaného
  • 5 lžiček soli
  • 1 lžička sušeného mexického nebo italského oregana
  • ¼ šálek extra panenského olivového oleje
  • čerstvě mletý černý pepř
  • lístky koriandru

Postup

  1. Ve velkém hrnci přiveďte k varu fazole, bobkový list, ¼ šálku nakrájené cibule, ¼ šálku nakrájené papriky, 1 lžíci utřeného česneku, 5 lžiček soli, ½ lžičky oregana a 5 litrů vody.
  2. Snižte teplotu na střední a vařte za občasného míchání 2 a ½ až 3 hodiny.
  3. Vyhoďte bobkový list.
  4. Mezitím rozehřejte olej na pánvi na středně nízké teplotě.
  5. Přidejte zbývající cibuli, papriku, česnek a oregano.
  6. Osolte a opepřete.
  7. Za občasného míchání vařte, dokud cibule nezměkne a nezačne hnědnout, 15-20 minut.
  8. Vmíchejte ji do uvařených fazolí.
  9. Pokud používáte, přidejte koriandr.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang