Recept na česnekové nudle Ramen

Bezmasá jídlaHlavní jídlaPřílohyTěstoviny
cesnekove-nudle-ramen

Vezměte balení instantních nudlí ramen a použijte je k přípravě sezamových česnekových nudlí ramen, které chutnají jako v restauraci, ovšem jsou hotové za deset minut.

Ingredience

  • 3 balení instantních nudlí ramen (85 g)
  • ¼ šálku sójové omáčky
  • ¼ šálku ústřicové omáčky nebo omáčky hoisin
  • 1 lžíce rýžového octa
  • 1 lžíce hnědého cukru, volitelně
  • ½ až 1 lžička chilli omáčky, např. sambal nebo sriracha
  • ¼ šálku vody
  • 2 lžíce opečeného sezamového oleje
  • 4 stroužky česneku, mleté, asi 2 lžíce
  • 1 lžička čerstvě nastrouhaného zázvoru
  • 4-6 zelených cibulek nakrájených na tenké plátky
  • 1 zelená a 1 červená paprika nakrájená na proužky
  • 1 lžička sezamových semínek

Postup

  1. Ve velkém hrnci s vroucí vodou uvařte ramen podle návodu na obalu, asi 3-4 minuty, dobře sceďte.
  2. V malé misce rozšlehejte sójovou omáčku, ústřicovou omáčku, rýžový ocet, hnědý cukr, chilli omáčku a vodu.
  3. Sezamový olej rozehřejte ve velké pánvi na středním ohni.
  4. Vmíchejte česnek, papriku a zázvor, dokud nezačnou vonět, asi 1 minutu.
  5. Přilijte omáčku a 3-4 minuty povařte. Vmíchejte uvařené nudle ramen, až se prohřejí a rovnoměrně obalí v omáčce, asi 3 minuty.
  6. Ozdobte zelenou cibulkou, a sezamovými semínky.

Kdo vynechá ústřicovou omáčku, získá vege ramen par excellence.

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang