Recept na čínské knedlíčky s vepřovým masem

Hlavní jídlaKnedlíkyOmáčkyOmáčky a dipyVepřové maso
cinske-knedlicky-s-veprovym-masem-1146913

Tyto tradiční smažené vepřové knedlíčky najdete v každém čínském obchůdku, ale díky tomuto receptu se můžete podívat, jak si je připravit doma.

Příprava

  • Příprava: 20 minut
  • Vaření: 1 hodina
  • Celkem: 1 hodiny 20 minut
  • Počet porcí: 50 knedlíčků

Ingredience

Omáčka k namáčení:

  • ½ šálku sójové omáčky
  • 1 lžíce ochuceného rýžového octa
  • 1 lžíce jemně nasekané čínské pažitky
  • 1 lžíce sezamových semínek
  • 1 lžička chilli-česnekové omáčky

Knedlíčky:

  • 455 g mletého vepřového masa
  • 3 stroužky česneku, mletého
  • 1 velké rozšlehané vejce
  • 2 lžíce jemně nasekané čínské pažitky
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 a ½ lžíce sezamového oleje
  • 1 lžíce mletého čerstvého zázvoru
  • 50 obalů na knedlíčky
  • ½ šálku rostlinného oleje na smažení

Postup

  1. V malé misce smíchejte sójovou omáčku, rýžový ocet, pažitku, sezamová semínka a chilli omáčku.
  2. Odstavte.
  3. Vepřové maso, česnek, vejce, pažitku, sójovou omáčku, sezamový olej a zázvor smíchejte ve velké míse.
  4. Na lehce pomoučenou pracovní plochu položte obal na knedlíky a doprostřed dejte lžíci náplně.
  5. Zopakujte postup a vytvořte zbývající knedlíčky.Okraje navlhčete trochou vody a zmačkejte je, aby se vytvořily malé záhyby, které knedlíček utěsní.
  6. Zopakujte postup a vytvořte zbývající knedlíčky.
  7. Na velké pánvi rozehřejte na středním plameni 1 až 2 lžíce rostlinného oleje.
  8. Vložte na pánev 8 až 10 knedlíčků a smažte je, dokud nezhnědnou, asi 2 minuty z každé strany.
  9. Přilijte 1 šálek vody.
  10. Přiklopte a vařte, dokud knedlíky nezměknou a vepřové maso se nepropeče, asi 5 minut.
  11. Pro každou várku přidejte více oleje a vody.
  12. Knedlíčky podávejte s omáčkou.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang