Salát vznikl úplnou náhodou, každopádně takhle vzniká většina salátů, které vytvořím. Prostě vezmu to, co je zrovna v lednici a většinou z toho vyjde celkem fajn jídlo. Je to svěží, zdravé a chutné jídlo, které Vám dodá spoustu vitamínu a minerálních látek a opět je to jednoduché jak facka, takže to zvládne i ten největší amatér.

Na 3-4 porce budete potřebovat:

  • 240 g cizrny z konzervy
  • 1 střední žlutou cuketu
  • 1 avokádo
  • 11 kousků cherry rajčátek
  • 1 žlutou papriku
  • 25 kousků zelených oliv
  • půl chilli papričky
  • 100 g čerstvého kozího sýra
  • olivový olej
  • sůl
  • slunečnicová semínka na posypání salátu

Postup:

1. Všechnu zeleninu omyjte a nakrájejte – cuketu na kolečka, papriku na kousky, cherry rajčátka a olivy přepulte a vše dejte do větší misky.

2. Chilli papričku nasekejte nadrobno a přidejte k zelenině.

3. Avokádo přepulte, zbavte se pecky a vydlabejte ho k zelenině do mísy.

4. Nyní přidejte cizrnu, olivový olej dle chuti a sůl také dle chuti a promíchejte.

5. Kozí sýr buď nakrájejte nebo rozdrobte na kousky.

6. Na talíř dejte salát, který posypte kozím sýrem a slunečnicovými semínky.

TIP: Salát můžete posypat i chia semínky a polít balzamikovým krémem.

Cizrna je stále více populární v receptech. Zde některé vyzkoušené recepty z cizrny.

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang