Čokoládová zmrzlina s ovesnými vločkami a malinami

DezertyDezerty, zákusky a pohárySladká jídla

Jaro už je v plném proudu a léto už pomalu klepe na dveře. A to znamená, že začíná nejen období šatů a sukní, ale hlavně a především období zmrzlinového šílenství. Ani já rozhodně nejsem výjimkou, zmrzlinu miluji a ráda si jí dopřeji i několikrát týdně. Jak si připravit doma výtečnou čokoládovou zmrzlinu?

Ne vždy, když dostanete chuť na zmrzlinu, stojí zmrzlinárna vedle vás. A právě pro takové chvíle jsou tu tzv. nicecream. Je to ve své podstatě vlastně takové zmrzlé smoothie, které si můžete dopřát na svačinku, dezert po obědě, ale klidně i na snídani.

Na výrobu raw zmrzliny nepotřebujete nic víc než několik zralých zmrzlých banánů a mixer. Ochutit ji dál můžete podle toho, na co máte zrovna chuť. Já si v poslední době oblíbila kombinaci s nepraženým kakaem, malinami, mandlovým mlékem a ovesnými vločkami.

A jak jste na tom se zmrzlinou vy? Taky jste na ní závislí? Jaká je ta Vaše nejoblíbenější? Vyzkoušejte i další domácí zmrzliny.

Ingredience

Na přípravu bude zapotřebí:

  • 2 zmražené banány
  • hrst malin
  • 2 lžíce nepraženého kakaa
  • 2 lžíce ovesných vloček
  • 1 dcl mandlového mléka
  • kakaové boby

A jak zní postup?

Postup přípravy

Zralé banány oloupeme, nakrájíme na kolečka a dáme na několik hodin do mrazáku. Zmražené banány vložíme do mixéru společně s malinami, vločkami a kakaem. Přilijeme mandlové mléko a mixujeme dohladka. Hotovou zmrzlinu posypeme kakaovými body a ozdobíme čerstvými malinami.

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang