DEVILS ON HORSEBACK / PLNĚNÉ DATLE A ŠVESTKY VE SLANINOVÉM KABÁTKU

Blíží se Silvestr, tak tu mám pro vás rychlý tip, co si připravit na slavnostní stůl na uzobávání. Nejspíš je vám spíše známá kombinace mozzarelly obalené a zapečené ve slanině. Tato verze je doplněná o sušené ovoce a místo klasického sýru vypíchne v závěru sousta svou skvělou chuť ořechová náplň. 

Pokud zatoužíte spíše po low-carb verzi, vynechte sušené ovoce a naplňte jen slaninu ořechovou „ricottou“ a zapečte. Nebudete litovat 😉 

img_0023-4089920

Servings: 10 pcs

Prep time: 15 mins

Bake time: 10 mins

Ingredience:

10 vypeckovaných datlí nebo sušených nesířených švestek – a nebo obojí

5-10 plátků slaniny bez cukru / prosciutta

balzamiková redukce – volitelně

pepř

„Ricotta“ z makadamových ořechů:

1/2 hrnku makadamových ořechů

1/4 lžičky soli

1 lžička šťávy z citrónu

cca 60 ml vody

Postup:

Nejdříve si připravte „ricottu“. Ve vysokorychlostním mixéru umixujte všechny ingredience do hladka. Podle potřeby přidejte více vody, ale výsledná konzistence ořechové směsi by měla připomínat právě ricottu 😉

Předehřejte si troubu na 160°C. Naplňte datle a švestky připravenou ricottou a obalte do plátku (popřípadě půl plátku) slaniny. Dejte zapéct na pečícím papíru zhruba na 10 minutek. Servírujte pokapané balzamikovou redukcí a lehce opepřené čerstvě namletým pepřem. Chutnají nejlépe ještě teplé 🙂

Dobrou chuť,

Míša

lr-006-5542179