dokonaly-citronovy-tvaroh-5382090

Citronový tvaroh, který je úžasně kyselý. Skvěle se hodí k buchtičkám a čaji. Tento recept na domácí citronový tvaroh je sladký, trpký a hedvábně jemný. Bohatá a krémová pomazánka plná chuti, které nelze odolat.

Příprava

  • Příprava: 10 minut
  • Vaření: 5 minut
  • Celkem: 15 minut
  • Počet porcí: 12 porcí

Co je to citronový tvaroh?

Citronový tvaroh je moučníková pomazánka nebo krém z citronové šťávy a kůry, žloutků, cukru a másla.

Jak využít citronový tvaroh

Jak se používá citronový tvaroh? Jako poleva je citronový tvaroh dokonalým doplňkem od buchet a palačinek až po tvarohové koláče a zmrzlinu.

Dobře se hodí i jako náplň – zvažte jeho použití do palačinek, zákusků, koláčů nebo mezi vrstvy dortu.

Ingredience

  • ¾ šálku čerstvé citronové šťávy
  • ¾ šálku cukru
  • ½ šálku másla nakrájeného na kostičky
  • 3 velká vejce
  • 1 lžíce strouhané citronové kůry

Postup

  1. Ve dvoulitrovém hrnci smíchejte citronovou šťávu, cukr, máslo, vejce a citronovou kůru.
  2. Za stálého šlehání vařte na mírném ohni, dokud směs nezhoustne a nezačne bublat, asi 5 až 6 minut.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang