Recept na domácí pizzu Pepperoni

Hlavní jídlaOmáčkyOmáčky a dipyPizza
pizza-pepperoni-2

Podle tohoto receptu si pizzu připravíte snadno a rychle! Chutná domácí pizza s kůrkou a rajčatovou omáčkou nebyla nikdy jednodušší.

Ingredience

Rychlá omáčka na pizzu Contadina:

  • ½ šálku vody
  • ½ plechovky (340 g) rajčatové pasty Contadina
  • 1 lžička sušeného oregana, rozdrceného
  • 1 lžička sušené bazalky, drcená
  • ½ lžičky česnekového prášku
  • ½ lžičky cibulového prášku
  • ½ lžičky cukru
  • ½ lžičky soli
  • ¼ lžičky černého pepře

Těsto na pizzu:

  • 3 a ¼ šálku hladké mouky nebo více podle potřeby
  • 2 balení (7 g) aktivního sušeného droždí
  • 1 lžíce cukru
  • 1 a ½ lžičky soli
  • 1 a ⅓ šálků velmi teplé vody (cca 50 °C)
  • ⅓ šálku oleje

Ozdoby:

  • 1 šálek strouhaného sýra mozzarella nebo více podle chuti
  • 1 balení pikantního salámu Pepperoni (170 g)

Postup

  1. Předehřejte troubu na 220 °C. Vymažte dvě formy na pizzu.
  2. Připravte omáčku: Ve středně velké míse vyšlehejte vodu, rajčatový protlak, oregano, bazalku, česnekový prášek, cibulový prášek, cukr, sůl a pepř dohladka. Odstavte.
  3. Připravte těsto: V míse smíchejte 2 hrnky mouky, droždí, cukr a sůl. Přidejte teplou vodu a olej; míchejte, dokud se dobře nespojí, asi 1 minutu. Postupně po troškách přidávejte zbývající mouku, dokud nevznikne měkké, lepivé těsto.
  4. Přeneste těsto na pomoučněnou plochu a hněťte, dokud těsto nebude hladké a pružné, asi 4 minuty. Podle potřeby přidejte další mouku.
  5. Těsto rozdělte na polovinu. Ruce si lehce poprašte moukou a každý kousek těsta poklepejte na připravené formy na pizzu.
  6. Na těsto naneste omáčku, sýr a pikantní salám (pepperoni).
  7. Pečte v předehřáté troubě, dokud kůrky nezhnědnou a sýr nezačne bublat, 18 až 20 minut. V polovině pečení otáčejte pánve na pizzu mezi horním a dolním roštem trouby.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang