vegansky-syr-recept

Nejenom vegany zajisté potěší dnešní recept na veganský sýr, který můžete podávat například k nachos, těstovinám a dalším pokrmům.

Příprava

  • Příprava: 15 minut
  • Celkem: 15 minut

Ingredience

  • ¾ hrnku oloupaných a na kostičky nakrájených brambor
  • ¾ šálku oloupaných a na kostičky nakrájených sladkých brambor
  • 2 stroužky česneku
  • ¼ šálku syrových kešu oříšků
  • 1 lžíce jablečného octa
  • 2 lžíce lahůdkového droždí
  • ½ lžičky cibulového prášku
  • ½ lžičky mořské soli
  • ¼ šálku extra panenského olivového oleje
  • ¼ šálku vody

Postup

  1. Brambory vložte do hrnce a zalijte je asi 1 cm studené vody. Přidejte několik špetek soli. Přiveďte je k varu, pak snižte teplotu a vařte je odkryté, dokud nezměknou, 8 až 12 minut.
  2. Sceďte a přendejte do vysokorychlostního mixéru spolu s česnekem, kešu oříšky, jablečným octem, výživným droždím, cibulovým práškem, solí, olivovým olejem a vodou.
  3. Rozmixujte do hladka.
  4. Pro pikantní veganský kešu sýr přidejte papričky chipotle nebo nakládané papričky jalapeños.
  5. Pokud chcete kouřovou příchuť, přidejte uzenou papriku.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang