Příprava těchto klobásek ve venkovském stylu je velmi jednoduchá. Už nikdy nebudete chtít vepřovou klobásou koupenou v obchodě, která je plná konzervantů – a není zdaleka tak dobrá.
Příprava
- Příprava: 20 minut
 - Celkem: 20 minut
 - Počet porcí: 8
 
Ingredience
- 1 kg mletého vepřového masa
 - 2 lžičky mleté šalvěje
 - 1 a 1/2 lžičky soli
 - 1 a 1/2 lžičky pepře
 - 1/2 lžičky kajenského pepře
 - 1/2 lžičky hnědého cukru
 
Postup
- V míse smíchejte všechny přísady a lehce, ale důkladně je promíchejte.
 - Vytvarujte osm placiček o průměru 10 cm.
 - Na velké pánvi na středním ohni smažte placičky, 3-4 minuty z každé strany.
 - Vyjměte je na papírové utěrky a nechte je okapat.
 - V případě, že je to možné, připravte nevařené placičky a přikryté je zmrazte na fólií vyloženém plechu, dokud neztuhnou.
 - Přendejte placičky do nádoby na mrazení a vraťte je do mrazáku.
 - Zmrazené placičky upečte podle pokynů, přičemž dobu přípravy prodlužte podle potřeby, aby teploměr ukázal 160 °C.