Recept na dušená jehněčí kolínka

Hlavní jídlaJehněčí masoMaso
dusena-jehneci-kolinka

Tato lahodná jehněčí kolínka podávejte s dušenou zeleninou, nebo bramborovou přílohou.

Ingredience

  • 2 lžíce olivového oleje
  • 8 jehněčích kolínek
  • 1 cibule nakrájená nahrubo
  • 2 mrkve nakrájené nahrubo
  • Snítky čerstvého rozmarýnu
  • 3 čerstvé bobkové listy
  • 4 stroužky česneku, ponechané vcelku
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 350 ml bílého vína
  • 500 ml jehněčího nebo kuřecího vývaru

Postup

  1. Troubu předehřejte na 200 °C. Do pekáče nebo zapékací misky dostatečně velké na to, aby se do ní vešly všechny kolínka, nalijte olej.
  2. Pánev postavte na vysokou teplotu a jehněčí maso po celém povrchu 10 minut opékejte.
  3. Jehněčí vyjměte, přidejte cibuli a mrkev a vařte 10 minut, dokud nezačne hnědnout. Vmíchejte bylinky a česnek a vařte ještě několik minut.
  4. Vmíchejte mouku a rajčatový protlak, dobře okořeňte a zalijte vínem a vývarem.
  5. Vraťte jehněčí kolínka na pánev. Přiveďte k varu, přikryjte pokličkou a vařte v troubě 1,5-2 hodiny, dokud jehněčí maso nezměkne. Maso vyjměte z omáčky a dejte stranou.
  6. Vraťte pánev na plotnu a omáčku asi 15 minut probublávejte, dokud nebude hustá a lesklá a poté ji propasírujte přes síto a maso do ní vraťte zpátky.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang