Dušené krevety a ryby – recept

Hlavní jídlaKrevetyRyby
dusene-krevety-a-ryby-4108472

Tento vydatný guláš z krevet a ryb je inspirován italsko-americkým pokrmem cioppino, který vznikl v San Francisku. Podávejte s křupavým chlebem, který nasákne každý kousek vývaru.

Ingredience

  • 225 g filetů z tresky nebo mořského vlka bez kůže
  • 170 g syrových krevet, oloupaných
  • ⅓ šálku nakrájené cibule
  • 2 stonky celeru, nakrájené na plátky
  • ½ lžičky mletého česneku
  • 2 lžičky extra panenského olivového oleje
  • 1 šálek kuřecího vývaru
  • ¼ šálku suchého bílého vína nebo kuřecího vývaru
  • 1 plechovka nakrájených rajčat bez přidané soli, okapaná
  • 1 plechovka rajčatové omáčky bez přidané soli
  • 1 lžička sušeného oregana
  • ¼ lžičky soli
  • ⅛ lžička mletého černého pepře
  • 1 lžíce nasekané čerstvé petrželky

Postup

  1. Rybu nakrájejte na kousky.
  2. Krevety podélně rozkrojte na polovinu.
  3. Uložte do lednice, dokud je nebudete chtít použít.
  4. Olej rozehřejte ve velké pánvi na středním plameni.
  5. Přidejte cibuli, celer a česnek a za občasného míchání vařte do změknutí asi 5 minut.
  6. Opatrně vmíchejte 1 šálek vývaru a víno.
  7. Přiveďte k varu.
  8. Snižte teplotu na minimum a vařte 5 minut.
  9. Vmíchejte okapaná rajčata, rajčatovou omáčku, oregano, sůl a pepř.
  10. Znovu přiveďte k varu, pak snižte teplotu na minimum, přikryjte a vařte 5 minut.
  11. Jemně vmíchejte rybu a krevety.
  12. Přiveďte k varu a ihned snižte teplotu na minimum.
  13. Přikryjte a vařte asi 3 až 5 minut.
  14. Před podáváním posypte petrželkou.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang