Grilovaná ryba mahi-mahi s lehkým dresinkem mojo

DressingyHlavní jídlaMinutkyRyby
  • Příprava: 5 minut
  • Vaření: 12 minut
  • Celkem: 17 minut
  • Náročnost: snadné
  • Porce: 2

Ingredience na mojo

  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 2 lžíce extra panenského olivového oleje a další na potření
  • 65 ml čerstvě vymačkané limetkové šťávy (asi 2 limetky)
  • 1/2 lžičky soli

Ingredience na mahi mahi

  • 10 g nasekaných listů čerstvého koriandru a 2 větvičky na ozdobu
  • 2 (100-115 g) filety z mahi-mahi
  • Sůl a čerstvě mletý černý pepř

Postup – mojo

  • Vložte česnek a olivový olej do malé misky vhodné do mikrovlnné trouby, přikryjte plastem a ohřívejte v mikrovlnné troubě na nejvyšší výkon, dokud česnek nezměkne a nevon, 1 až 2 minuty.
  • Vmíchejte limetkovou šťávu, lístky koriandru a sůl. Odstavte, dokud nebudete připraveni k podávání.

Postup – mahi mahi

  • Připravte venkovní gril na středně vysoký žár.
  • Filety potřete po celé ploše olivovým olejem a vydatně je osolte a opepřete. Položte rybu na rošt zaoblenou stranou dolů a nechte ji tak dlouho, dokud ji nebudete moci zvednout, aniž by se přilepila k roštu, a dokud na ní nebudou zřetelné stopy po grilování, asi 5 minut (vyzkoušejte ji jemným zvednutím rohu – pokud se přilepí, opékejte ji o něco déle a zkuste to znovu). Opatrně rybu otočte a opékejte, dokud není na dotek pevná, asi dalších 5 minut. Vyjměte ji z pánve na dva talíře a potřete trochou mojo.
  • Ozdobte větvičkami koriandru a podávejte s omáčkou.
IngredienceRecept

© 2022 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang