Hovězí chimichangy – recept

Hlavní jídlaHovězí masoMaso
hovezi-chimichangy-6415447

Tento recept na hovězí chimichangy si zamilujete. Podávejte se salátem a zakysanou smetanou.

Tipy na hovězí chimichangu

  • Co je to chimichanga?

Chimichanga je oblíbené jihozápadní jídlo, které je téměř totožné s burritem, jen je smažené.

  • Jsou chimichangy pravé mexické jídlo?

Chimichangy vycházejí z mexických burritos, ale říká se, že byly vynalezeny v Arizoně, kde majitel mexické restaurace Woody Johnson experimentálně smažil zbytky burritos.

  • Co se hodí k chimichangám?

Chimichangy jsou nejlepší s guacamole, zakysanou smetanou a salsou. Nebo můžete přidat i rýži a fazole.

Ingredience na chimichangy

  • 550 g mletého hovězího masa
  • 1 plechovka smažených fazolí
  • 1/2 šálku jemně nakrájené cibule
  • 3 plechovky rajčatové omáčky
  • 2 lžičky chilli
  • 1 lžička mletého česneku
  • 1/2 lžičky mletého kmínu
  • 12 moučných tortill
  • 1 plechovka nasekaných zelených chilli papriček
  • 1 plechovka nakrájených papriček jalapeňo
  • Olej na smažení
  • 1 a 1/2 šálku strouhaného čedare

Postup na chimichangy

  1. Ve velké pánvi vařte hovězí maso na středním plameni.
  2. Nechte ho okapat.
  3. Vmíchejte fazole, cibuli, 1/2 šálku rajčatové omáčky, chilli, česnek a kmín.
  4. Na každou tortillu dejte lžící asi 1/3 šálku hovězí směsi mimo střed.
  5. Nejbližší okraj náplně přeložte nahoru a přikryjte.
  6. Přeložte obě strany a srolujte.
  7. Připevněte párátky.
  8. Ve velkém hrnci smíchejte chilli papričky, jalapeňo a zbývající rajčatovou omáčku.
  9. Prohřejte je.
  10. V elektrické pánvi nebo fritéze rozehřejte 1 cm oleje.
  11. Smažte chimichangy 1 a 1/2-2 minuty z každé strany nebo dokud nezhnědnou.
  12. Osušte je na papírových utěrkách.
  13. Podávejte s omáčkou.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang