Recept na hovězí karbanátky s cibulí a omáčkou

Hlavní jídlaHovězí masoMasoMasové kuličkyOmáčky

Snadno připravitelná klasika s chutnými hovězími karbanátky zalitými omáčkou a cibulí. Tradičně se podává s horkou bílou rýží nebo bramborami. Skvělý způsob, jak zpracovat půl kila mletého hovězího masa.

Příprava

  • Příprava: 15 minut
  • Doba vaření: 25 minut
  • Celkem: 40 minut
  • Počet porcí: 4

Ingredience

  • 500 g mletého hovězího masa
  • 1 vejce
  • 1/4 šálku strouhanky
  • 1/8 lžičky mletého černého pepře
  • 1/2 lžičky kořeněné soli
  • 1/2 lžičky cibulového prášku
  • 1/2 lžičky česnekového prášku
  • 1 lžička worcesterové omáčky
  • 1 lžíce rostlinného oleje
  • 1 šálek cibule nakrájené na tenké plátky
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1 šálek hovězího vývaru
  • 1 lžíce vína Sherry

Postup

  1. Ve velké míse smícháme mleté hovězí maso, vejce, strouhanku, pepř, sůl, cibulový prášek, česnekový prášek a worcesterovou omáčku. Vytvarujeme 8 kuliček a zploštíme je na placičky do tvaru karbanátků.
  2. Na velké pánvi rozehřejeme na středním ohni olej. Na oleji smažíme placičky a cibuli asi 4 minuty z každé strany, dokud karbanátky nezhnědnou. Hovězí karbanátky vyjmeme na talíř a udržujeme je teplé.
  3. Cibuli na pánvi posypeme moukou. Vidličkou mouku vmícháme a při míchání seškrábeme kousky hovězího masa ze dna. Postupně vmícháme hovězí vývar a víno Sherry.
  4. Dochutíme kořeněnou solí. Vaříme a mícháme na mírném ohni asi 5 minut, dokud omáčka nezhoustne. Snížíme teplotu, vrátíme karbanátky do omáčky, přikryjeme a vaříme dalších 15 minut.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang