Ingredience

  • hovězí roštěnec
  • mleté maso
  • vejce
  • slanina
  • strouhanka
  • škrob
  • česnek
  • sůl a pepř
  • zázvor

Postup

Hovězí roštěnec rozkrojíme na slabý plát, lehce naklepeme, opepříme, osolíme, potřeme rostlinným olejem a posypeme špetkou škrobu (solamylu), který lehce vetřeme do masa. Smícháme mleté maso s jedním vejcem, strouhankou a prolisovaným stroužkem česneku, osolíme, opepříme a pro výraznější aroma dochutíme trochou zázvoru.

Důkladně promíchanou směs takto rozetřeme na připravený plát masa. Poklademe na tvrdo uvařeným vejcem, plátky slaniny, svineme a převážeme nití. Roládu položíme na rošt, mašlovačkou lehce potřeme a na dno nádoby nalijeme cca 1 dcl vody. Pečeme 50 – 60 minut při teplotě 180°C do měkka.

Během pečení můžeme 2-3x odklopit víko a roládu potřít štávou vypečenou z masa ze dna nádoby. Hotovou roládu servírujeme s bramborovou kaší a kompotem nebo salátem.

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang