Ingredience
- hovězí roštěnec
- mleté maso
- vejce
- slanina
- strouhanka
- škrob
- česnek
- sůl a pepř
- zázvor
Postup
Hovězí roštěnec rozkrojíme na slabý plát, lehce naklepeme, opepříme, osolíme, potřeme rostlinným olejem a posypeme špetkou škrobu (solamylu), který lehce vetřeme do masa. Smícháme mleté maso s jedním vejcem, strouhankou a prolisovaným stroužkem česneku, osolíme, opepříme a pro výraznější aroma dochutíme trochou zázvoru.
Důkladně promíchanou směs takto rozetřeme na připravený plát masa. Poklademe na tvrdo uvařeným vejcem, plátky slaniny, svineme a převážeme nití. Roládu položíme na rošt, mašlovačkou lehce potřeme a na dno nádoby nalijeme cca 1 dcl vody. Pečeme 50 – 60 minut při teplotě 180°C do měkka.
Během pečení můžeme 2-3x odklopit víko a roládu potřít štávou vypečenou z masa ze dna nádoby. Hotovou roládu servírujeme s bramborovou kaší a kompotem nebo salátem.