Recept na indické kuřecí balti

Drůbeží masoHlavní jídlaKuřecí masoMaso

Připravte si tuto verzi klasického indického pokrmu, která je založená na rajčatech a obsahuje navíc špenát a papriky.

Ingredience

  • 450 g kuřecích prsou, nakrájených na kousky.
  • 1 lžíce limetkové šťávy
  • 1 lžička papriky
  • ¼ lžičky pálivého chilli
  • 1 a ½ lžíce slunečnicového nebo arašídového oleje
  • 1 tyčinka skořice
  • 3 rozpůlené kardamomové lusky
  • 1 malá až střední zelená chilli paprička
  • ½ lžičky celého římského kmínu
  • 1 středně velká cibule, nahrubo nakrájená
  • 2 stroužky česneku, velmi jemně nasekané
  • 2 a ½ cm dlouhý zázvor, nastrouhaný
  • ½ lžičky kurkumy
  • 1 lžička mletého římského kmínu
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 lžička garam masaly
  • 250 ml passaty
  • 1 červená paprika zbavená semen, nakrájená na malé kousky
  • 1 střední rajče, nakrájené na kousky
  • 85 g listů baby špenátu
  • hrst čerstvého koriandru, nasekaného
  • čapátí placky nebo rýže basmati, k servírování

Postup

  1. Kuřecí maso vložte do středně velké mísy. Smíchejte s limetkovou šťávou, paprikou, chilli a mletým černým pepřem a nechte marinovat alespoň 15 minut.
  2. Ve velké nepřilnavé pánvi wok nebo pánvi na smažení rozehřejte 1 lžíci oleje. Vhoďte skořici, kardamomové lusky, celé chilli a kmín a krátce orestujte, aby se vybarvily a uvolnily svou vůni.
  3. Vmíchejte cibuli, česnek a zázvor a smažte na středním plameni 3-4 minuty, dokud cibule nezačne hnědnout. Přidejte zbývající olej, pak vhoďte kuřecí maso a smažte 2-3 minuty nebo dokud maso nebude hotové.
  4. Smíchejte kurkumu, mletý římský kmín, mletý koriandr a garam masalu. Dejte do pánve, snižte teplotu na střední a vařte 2 minuty. Přilijte passatu a 150 ml vody a vhoďte kousky papriky. Když začne bublat, snižte teplotu a vařte 15-20 minut nebo dokud kuře nezměkne.
  5. Vmíchejte rajče, 2-3 minuty povařte, pak přidejte špenát a obraťte ho v pánvi, aby jen zavadl. Dochuťte trochou soli. Pokud chcete omáčku zředit, přilijte trochu vody.
  6. Před podáváním odstraňte skořicovou tyčinku, chilli a lusky kardamomu. Posypte čerstvým koriandrem a podávejte s čapátí plackami nebo rýží basmati.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang