Jižanské krevety s krupicí – recept

Hlavní jídlaKrevetyMořské plodySlané receptySýryUzeniny

Ingredience

  • 2 šálky kuřecího vývaru se sníženým obsahem sodíku
  • 2 šálky 2% mléka
  • 1/3 šálku másla nakrájeného na kostičky
  • 3/4 lžičky soli
  • 1/2 lžičky pepře
  • 3/4 šálku nevařené staromódní krupice
  • 1 šálek strouhaného sýra čedar
  • 8 proužků slaniny nakrájených na silné plátky, nakrájených na kousky
  • 1 libra nevařených středně velkých krevet, oloupaných a zbavených jadérek
  • 3 stroužky česneku, mleté
  • 1 lžička cajunského koření
  • 4 zelené cibulky, nasekané

Postup

  • Ve velkém hrnci přiveďte k varu vývar, mléko, máslo, sůl a pepř. Pomalu vmíchejte krupici. Snižte teplotu. Přikryjte a za občasného míchání vařte 15-20 minut nebo do zhoustnutí. Vmíchejte sýr, dokud se nerozpustí. Odstavte a udržujte v teple.
  • Na velké pánvi opečte na středním ohni slaninu, dokud nebude křupavá. Děrovanou lžící ji vyjměte na papírové utěrky; slijte a ponechte si 4 lžičky kapie. Krevety, česnek a koření osmahněte v kapalině, dokud krevety nezrůžoví. Vmíchejte rezervovanou slaninu a prohřejte. Podávejte s kroupami a posypte cibulí.

Výživové údaje

  • 674 kalorií
  • 42 g tuku (22 g nasycených tuků)
  • 241 mg cholesterolu
  • 1845 mg sodíku
  • 33 g sacharidů (7 g cukrů, 1 g vlákniny)
  • 41 g bílkovin
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang