Recept na nejlepší korejské smažené kuře

Drůbeží masoHlavní jídlaKuřecí masoMasoOmáčky
Korejské smažené kuře

Připravte si exotickou, ale přesto snadnou večeři, jako jsou tato kořeněná a lepkavá korejská kuřecí křidélka.

Příprava

  • Příprava: 15 minut
  • Vaření: 15 minut
  • Celkem: 30 minut
  • Počet porcí: 4

Ingredience

Na kuře

  • 500 g kuřecích křídel
  • velký kus zázvoru, jemně nastrouhaný
  • 50 g kukuřičné mouky
  • rostlinný olej na smažení
  • sezamová semínka a nakrájená jarní cibulka k podávání

Na omáčku

  • 6 lžic tmavého hnědého cukru
  • 2 lžíce gochujangu (korejská chilli pasta)
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 2 velké stroužky česneku, rozdrcené
  • malý kousek zázvoru, nastrouhaný
  • 2 lžičky sezamového oleje

Postup

  1. Omáčku připravíte tak, že všechny ingredience vložíte do hrnce a mírně vaříte, dokud nevznikne sirup, tedy asi 3-4 minuty.
  2. Sundejte z ohně a dejte stranou.
  3. Kuřecí křídla osolte, opepřete a posypte nastrouhaným zázvorem.
  4. Kuřecí maso promíchejte s kukuřičnou moukou, dokud se zcela nepotáhne.
  5. Na velké pánvi rozehřejte asi 2 cm rostlinného oleje na středním/vyšším ohni.
  6. Kuřecí křídla smažte 8 až 10 minut, dokud nebudou křupavá, a v polovině smažení je otočte.
  7. Vyjměte je z oleje a položte na kuchyňský papír. Nechte mírně vychladnout (asi 2 minuty).
  8. Znovu ohřejte omáčku a křupavá kuřecí křídla do ní vhoďte.
  9. Přendejte je do mísy a posypte sezamovými semínky a nakrájenou jarní cibulkou.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang