Recept na perfektní krevetové Pad Thai

Hlavní jídlaKrevetyMořské plody
krevetove_pad_thai-2

Připravte si jednoduché a svěží Pad Thai ze smažených krevet. Mimo krevet můžete také použít i tofu nebo kuřecí maso.

Příprava

  • Příprava: 5 minut
  • Vaření: 10 minut
  • Celkem: 15 minut

Ingredience

  • 250 g balení středně velkých rýžových nudlí
  • 2 lžičky tamarindové pasty
  • 2 lžičky cukru
  • 1 stroužek česneku
  • 3 jarní cibulky
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • 1 vejce
  • 200 g balení velkých vařených krevet
  • 75 g fazolových lusků
  • hrst nasolených arašídů a limetku k servírování

Postup přípravy

  1. Nudle vyklopte do velké mísy a zalijte je vroucí vodou. Nechte je 5-10 minut odstát, dokud nudle nezměknou, a poté je dobře slijte. V malé misce smíchejte tamarindovou pastu, rybí omáčku a cukr.
  2. Česnek oloupejte a nakrájejte nadrobno. Jarní cibulku ořízněte a nakrájejte na tenké plátky, dlouhé asi 1 cm. Rozpalte wok nebo velkou pánev na prudkém ohni. Přidejte česnek a jarní cibulku.
  3. Chcete-li zeleninu osmažit, vezměte lopatku nebo kleště a přehazujte ji kolem pánve tak, aby se neustále pohybovala. Vařte 30 sekund, dokud nezačne měknout.
  4. Zeleninu odsuňte ke stranám pánve a do jejího středu rozklepněte vejce. Vejce míchejte 30 sekund, dokud nezačne tuhnout a nebude připomínat rozpadlou omeletu.
  5. Na závěr přidejte krevety a fazolové lusky, poté nudle a zalijte směsí rybí omáčky. Vše promíchejte a prohřejte. Pad Thai podávejte posypané nasekanými arašídy a s kousky limetky.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang